Blenheim

Blenheim-serien til Neptune homes henter sitt navn fra Blenheim Palace utenfor Woodstock i England. Blenheim Palace er en monumental herregård, og en av de få gjenlevende av sin type i Europa. Blenheim Palace er den eneste herregården i England som har fått tildelt navneleddet palace uten å noen gang ha vært en bispegård. Blenheim Palace ble reist mellom 1705 og 1722. Herregården er oppført i den kortlevde stilen engelsk barokk. Gården var opprinnelig ment som en gave til John Churchill, 1. hertug av Marlborough etter hans militære triumf mot Frankrike på slutten av 1600-tallet. Men Churchill havnet på feil side av kongehuset i en politiske strid og falt fra nåde og ble sendt i eksil. Selv om Churchill aldri selv fikk oppleve å bo i den herskapelige gården, fikk hans familie beholde gården og den er i dag mest kjent som fødestedet til Storbritannias statsminister under andre verdenskrig, Winston Churchill. Herregården fikk i 1986 status som verdensarv.

Barokk

Barokken var den mest dynamiske stilen innen arkitektur og kunst i Europa på 1500- og 1600-tallet. Stilarten oppstod i Italia, og spredte seg raskt til store deler av Europa. Særlig fikk stilen fotfeste i Tyskland og det øvrige sentral Europa, men stilen spredte seg også så langt som til Latin-Amerika på slutten av 1600-tallet. Med sine svulmende former, rike ornamenter og kostbare materialer er barokken en tung stilart. Det var også typisk for barokken at man brukte mye utskjæringer av engler, helgener og mennesket. Barokken var basert på kontraster og motsetninger, overdrevenhet og store dimensjoner. Dekoren var formell og kompleks med ornamenter og store linjer. Både bygninger, møbler, klær og hår var overdrevet og kolossale. Barokken var en stilart for mennesker av en viss klasse og kun de som hadde god råd kunne pryde sine hjem med møbler av denne typen. Naturlig nok var det i stor grad kongehusene og rike forretningsmenn som var toneangivende når det kom til mote på denne tiden, og ingen var mer toneangivende enn det franske hoffet i Versailles. Selve slottet ble påbegynt i 1660-årene, og byggestilen, parkanlegget, møblene og klærne ble kopiert av adel og velstående borgere over hele Europa i mange år.

Blenheim-serien

Barokken var overdrevet, stor og i manges øyne ble den ansett som å være vulgær, men stilarten preget Europa i mange år og vi ser fortsatt mange trekk av barokken i andre, mer moderne stilarter i dag. Neptune Homes vil med vår Blenheim-serie hedre den gamle kjempen, så vi har hentet inspirasjon fra både hoffet i Versailles, og ikke minst fra Blenheim Palace i England. Da et barokkmøbel trenger å være av en viss størrelse for å kunne hedre stilen, har vi konsentrert oss om lenestoler, senger, skrivebord og kaffebord. Alle møblene er konstrueret i enten Mahogany, African Blackwood eller Valnøtt. Neptune Home kan forsikre alle våre kunder at alt tre brukt i vår møbelproduksjon er hentet skogsområder hvor det drives bærekraftig drift.

Møblene er tilpasset moderne hjem med tanke på størrelse og transport inn og ut av rom. Selv om serien omfatter møbler som er større enn de fleste moderne møbler i dag, vil de uten problem passe godt inn i de fleste norske boliger. Er du på utkikk etter et møbel som oser kvalitet og luksus er dette serien for deg. Store, markante møbler med de vakreste utskjæringer, trukket i fløyel, fransk silke og lær fra de beste leverandørene i Italia. Blenheim-serien vil gi ethvert rom en følelse av luksus og kvalitet. I likhet med mange andre serier fra Neptune Home kan også Blenheim-serien tilpasses hver kundes ønsker. 60 ulike fløyelsmønster, over 100 franske silketrykk og utallige lær og skinn typer er tilgjengelig.

Privacy Policy